Η πέστροφα είναι ένα ψάρι που δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή .

Η θρεπτική   αξία της πέστροφας  ανά 100 g (μέγεθος μερίδας -μέσος όρος)  είναι 107 θερμίδες    ( Kcal ) με 20-26 g πρωτεΐνης και  5-17 g ωφέλιμων λιπαρών.

Ειδικότερα τα  ωφέλιμα λιπαρά ω3 στα 100gr είναι  EPA: 219 mg και DHA: 496 mg.  Επίσης περιέχει Σελήνιο, Βιταμίνη D, σίδηρο, φώσφορο, μαγνησίο και βιταμίνης Α.

   Η προτεινόμενη δόση από τους ειδικούς διατροφολόγους περιλαμβάνει 2-3 φορές ψάρι για γεύμα την εβδομάδα που μας προσφέρει τα σημαντικά 500 γραμμάρια Ω-3 που χρειάζεται ο οργανισμός σε ημερήσια βάση.

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα ανήκουν στην κατηγορία των λιπαρών οξέων που δεν μπορεί να παράγονται φυσικά από τον οργανισμό μας  γιαυτό θα πρέπει να προστίθενται στην καθημερινή μας διατροφή.

 

Η υψηλή ποσότητα  των  Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει  καθιστά την πέστροφα ένα ψάρι με πολλές ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά στην καρδιά, αγγεία και τον εγκέφαλο. Τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν θετική δράση σε πολλά διαφορετικά συστήματα του οργανισμού μας, όπως είναι η μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, στην μείωση των εγκεφαλικών επεισοδίων ,στην ρύθμιση του σακχάρου και   της αρτηριακής πίεσης.