Συστατικά

  • ιριδίζουσα πέστροφα – 1,5 kg.
  • κρέμα γάλακτος 35% – 250 gr
  • πράσο – 100 gr
  • ντοματίνια – 200 gr
  • καρότα – 1 τεμ.
  • λεμόνι – 0,5 τεμ.
  • τυρί – 50 gr
  • αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα για ψάρια – για γεύση

Μαγείρεμα

Έτσι, για να ψήσουμε την πέστροφα με κρεμώδη σάλτσα, παίρνουμε το ψάρι, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε κομμάτια. Τώρα, από το μεγαλύτερο κομμάτι, επιλέξτε προσεκτικά το κρέας, αφαιρέστε τα κόκαλα. Πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να φτιάξετε το φιλέτο ψαριού όσο πιο ολόκληρο γίνεται. Όταν τραβηχτούν όλα τα κόκαλα, κόψτε την πέστροφα σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και αλατοπιπερώστε το ψάρι με μπαχαρικά κατά βούληση. Προσθέτουμε το χυμό από μισό φρέσκο ​​λεμόνι, ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο μάταια, θα ετοιμάσουμε ένα dressing για το ψάρι. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα πράσο και κόψτε το σε ροδέλες και τρία καρότα στον χοντρό τρίφτη. Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε πιάτα και τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα πάντα καλά και προσθέστε τα ντοματίνια. Τηγανίζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην θρυμματιστούν οι ντομάτες.

Στη συνέχεια, ετοιμάστε τη σάλτσα για την πέστροφα. Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Όταν ζεσταθεί καλά το μείγμα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση, αλλά δεν βράζουν!

Τώρα που όλα τα υλικά είναι έτοιμα, ας προχωρήσουμε στο μαγείρεμα της ιριδίζουσας πέστροφας σε μια κρεμώδη σάλτσα. Παίρνουμε πιάτα για το ψήσιμο, βάζουμε το τηγανισμένο μείγμα λαχανικών στον πάτο, στη συνέχεια απλώνουμε τα κομμάτια της πέστροφας και ανακατεύουμε τα πάντα απαλά. Περιχύνουμε με σάλτσα κρέμας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Στέλνουμε το πιάτο στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Στο τέλος του χρόνου, η πέστροφα μέσα κρεμώδη σάλτσα τυριούέτοιμο, ήρθε η ώρα να καλέσουμε όλους στο τραπέζι!